KdeČo.sk
Bezár
rólunk tagjaink letöltésre dokumentumok turisztikai iroda kapcsolat
sk hu
Hamburger

Tagjaink

Fish Fish Wave Apple Sun Boat
Dunajská Streda erb png Dunaszerdahely városa

Dunaszerdahely a Dunamenti síkságon fekszik Csallóköz szívében - Európa legnagyobb folyami szigetén. A város a régió fontos gazdasági és kulturális központja. A város neve abból a városi kiváltságból származik, mely szerint minden szerdán piacnapot lehetett tartani a mai város területén.

Dunaszerdahely városának leghíresebb nevezetessége a 18. század első feléből származó Sárga Kastély, amelyet Kondé Miklós püspök építtetett. Ma a Csallóközi Múzeum székhelye.

tovább az oldalra
Samorin Somorja városa

Somorja városa Csallóköz nyugati részén található Szlovákia fővárosa, Pozsony közelében.

A Bősi Vízierőmű megépítésével a város kataszterében létrejött a dunakörtvélyesi víztározó és egy ellátócsatorna is épült, amely ma turisztikai látványossság, és lehetőséget kínál a vízi sportok és a vízi turizmus számára.

A nemzetközi Dunamenti kerékpárút, amely Európa egyik legmeghatározóbb kerékpárútja, szintén a csatorna gátján és a víztározón vezet. A város északnyugati részén 10 hektár földterületen található egy gyönyörű erdei park, a Pomlé és egy tanösvény.

tovább az oldalra
Velky meder Nagymegyer városa

Nagymegyer Alsó-Csallóköz egyik leggazdagabb múlttal rendelkező települése. Írásos dokumentumok alapján 1466. december 15-én a város kiváltságlevelet kapott Mátyás királytól, amely a falut évente három vásár szervezésének jogával városi rangra emelte és II. Mátyás kardjogával (1609) minden lakost mentesített a vámok és az adófizetési kötelezettség alól. Nagymegyer az egyik legfontosabb turisztikai központ Szlovákia déli részén. Az 1973-ban épült gyógyhatásairól is ismert termálfürdő szintén hozzájárult a város jó híréhez.

tovább az oldalra
Erb Bős városa

A város a Dunamenti-síkság középső részén található, Dunaszerdahelytől csaknem 10 km-re délre, Pozsonytól 40 km-re délkeletre és 3 km-re északra az azonos nevű vízierőműtől. A Csiliz patak folyik át a városon, és a közelben számos öntözőcsatorna található. A Beys nevű birtokot már 1102-től említik, így ez a régió egyik legrégebbi települése. Fontos emlék az Amade család udvarháza, egy kétszintes, négyszárnyú, eredetileg reneszánsz épület a 17. századból. A 18. század végén barokk-klasszicista stílusban építették át.

tovább az oldalra
Kyselica logo Keszölcés település

Ez a falu kétségtelenül a nagyon régi településekhez tartozik, mert már egy 1205-ből származó okmány is megemlíti. Más középkori okmányokban is megtalálható, úgy mint Kyzelches 1294-ben, 1345-ben Keseulces, 1394-ben Kyzelches, az 1780 - 1784 években. Az első ún. Jozefiánus térképészeti felmérés szerint pedig Köszöcze oder Kőzezőűsch néven.

tovább az oldalra
Erb Orechova Poton Diósförgepatony település

A falu Pozsonytól 41 kilométerre délkeletre Nagyszombat megyében, Dunaszerdahelytől 7 kilométerre nyugatra a Dunaszerdahelyi járásban található. A Diósförgepatony név 1808-ban jött létre az akkori Diós- és Förgepatony egyesítésével. 1940-ben Alsó Patony települést is a faluhoz csatolták. A Kis-Duna mentén elterülő falu önálló része Patonyrét. Alsó Patony területe alkotja Csallóköz alsó részét, amelyet Patonyi-réteknek neveznek. E terület vízelvezetése előtt (a 19. század óta) nagy vízterületek, mocsarak és rétek voltak itt találhatók.

tovább az oldalra
Maledvor Kisudvarnok település

A budapesti levéltárban őrzött dokumentumok azt bizonyítják, hogy Kisudvarnok már 1252-ben ismert volt, a pozsonyi várnál szolgáló udvaroncok településeként. 1356 óta a falu arisztokratikus településként jelenik meg a dokumentumokban, akkori neve ODUOR (UDVAR). Az 1946-os ásatások során a régészek számos értékes leletet találtak a kelták és az avarok korából. Néhányuk még mindig megtalálható a Csallóközi Múzeumban. A falu legrégebbi kulturális emléke egy kis kápolna és egy magaslatra épült templom. A templom völgyében, közvetlenül a helyi temető mellett található a "Lourdes" barlang.

tovább az oldalra
Thermalpark Dunaszerdahelyi Thermalpark Rt.

A dunaszerdahelyi Thermalpark Dél-Szlovákia egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb rekreációs központja. A Thermalpark létét egy szerencsés véletlennek köszönheti: az 1980-as évek elején, amikor a fürdő akkori területén 1600 méter mélyen olaj helyett 57 fokos magas ásványianyag tartalmú vizet találtak, új fejezet kezdődött Csallóköz életében. 18 hektáros területen jelenleg 10 fedett és szabadtéri termálvízzel töltött medence található, amelynek hőmérséklete 26 ° C és 39 ° C között van.

tovább az oldalra
Thermalcorvinus logo Termál Kft.

Szlovákia leglátogatottabb termálfürdője a THERMAL CORVINUS 8 hektáros, gyönyörű növényzettel rendelkező csodaszép parkerdőben terül el Nagymegyer külvárosában. A fürdő, melyet Corvin Mátyás király korának motívumai ihlettek, egész évben varázslatos vízi élményekkel lepi meg látogatóit. Az 57–72 ° C hőmérsékletű termálvíz két forrásból fakad, jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre, és összességében rendkívül jótékony hatással van az emberi testre. A látogatóknak sokrétű szórakozásban lehet részük 13 medencében, ahol vízsugarak, játékok, víztorony, vízi látványosságok, egész éves csúszdák, csodálatos nyári kalandvilág és monumentális vízi csúszdapark található. A TARZANIA kalandpark a parkerdő lombkoronái felett kellő adag adrenalint biztosít az egész család számára. Az igazi kikapcsolódás szerelmesei kivételes pihenésre és kellemes pillanatokra lelnek a szaunavilágban.

tovább az oldalra
Popup logo Kukkonia Polgári Társulás

A Kukkónia Csallóköz a tatárok idején keletkezett egyik történelmi megnevezése. 2014 óta Kukkónia polgári társulás is egyben, amely a Kis-Duna, a Duna és a Vág által határolt terület fejlesztésével kapcsolatos tevékenységeket foglalja magába. Elsődleges célja a helyi emberek és vállalkozók támogatása a mezőgazdaság, az idegenforgalom és a szabadidő területén.

tovább az oldalra
Logo 1 MALKIA PARK (BIG CATS RESCUE) Polgári Társulás

A dióspatonyi Malkia Park kapuit először 2016. június 4-én nyitotta meg. Nevét az első megmentett nőstény oroszlán, Malkia után kapta. Szuahéli nyelven a név királynőt jelent, és mivel az oroszlán az állatok királya, a Malkia Parkot szabad fordításban királyi parknak is nevezhetjük. Az itt menedéket kapott állatok többnyire fogságban születtek, ezért nem élnének túl a vadonban. Még ha nem is tudnak igazi szabadságot adni itt nekik, szeretettel gondoskodnak róluk, hogy igazán fenségesen érezzék magukat náluk.

tovább az oldalra
Klikkout normal final 1 Klikk Polgári Társulás

A Klikk Polgári Társulás aktívan hozzájárul a régió kulturális életének kialakításához. Saját nyomtatott és elektronikus médiát működtet, videókat készít és eseményeket szervez a Csallóközben. A Klikk Out magazin, amely Dunaszerdahely szinte minden éttermében és kávézójában megtalálható, régiónk egyetlen ingyenes, kulturális és társadalmi havilapja. A rendkívül sikeres Nemeshodosi Nagy Lakoma gasztronómiai fesztivál és a Sörfesztivál sok látogatót vonz a régióba.

tovább az oldalra
Fk2007 logo FK 2007 Dunaszerdahely Polgári Társulás

Az FK 2007 Dunaszerdahely olyan polgári társulás, amely elsősorban a tehetséges fiatalok és gyermekek támogatására, valamint az ő testkultúrájuk és sporttevékenységük fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Tevékenységük elsősorban kulturális és társadalmi események szervezésén alapul a Csallóközi, valamint Szlovákia más régióinak gyermekei és fiataljai körében, ahol a fő témakör és az elsőszámú sportág a futball. A partnerekkel együttműködve arra törekszenek, hogy javítsák a sportpályák és edzésre alkalmas helyek technikai felszereltségét, a sporton keresztül oktassák a fiatalokat és a gyerekeket, valamint népszerűsítsék az egészséges életmódot.

tovább az oldalra
Logo Járművezetők Gyakorlópályáját Üzemeltető Kft.

Ez a létesítmény autó-, motorkerékpár- és gokartversenyeket szervez nemzetközi és országos szinten, valamint szabad versenyeket is; gépjárművezető-oktatást és -képzést biztosít, tesztvezetéseknek, gyakorlatmegszerzésnek ad helyet és segíti a közúti közlekedésben kialakuló válsághelyzetek kezelését, biztosítja gépjárművek bérlését a lakosság és egyes csoportok számára, gyakorlóterületet biztosít a Slovakia Ringen és a Slovak Karting Centrumban saját járműveken történő közlekedés során.

tovább az oldalra
Amade Warcun Polgári Társulás

A Warcun Rt. üzemelteti a Hotel Amade Château hotelt Várkonyban. Az Amade Château egy 5 csillagos, elegáns, az ősi Amadé család történelmével átitatott butikhotel, amely egyben a modern kor luxusát kínálja. A történelmi kastély jellegzetes jegye a romantika, a stílus és a hagyomány. A szálloda 30 szobával rendelkezik, ebből 10 stílusosan berendezett lakosztály és 20 kétágyas luxus szoba. Minden szobát a berendezés eredetisége jellemez.

tovább az oldalra
Nagymegyeri Turisztikai Társulás

A Nagymegyeri Turisztikai Társulás aktívan képviseli azon vállalkozók és nem vállalkozók érdekeit, akik Nagymegyeren és környékén turizmussal kapcsolatos szolgáltatásokat kínálnak. Weboldalukon az egyes szálláslehetőségeket a kínált szolgáltatások minősége szerint kategóriákba sorolják.

tovább az oldalra
Nyékvárkony Nyékvárkony település

Nyékvárkony közepes nagyságú község a Csallóköz szívében. A mai község 1940-ben jött létre Várkony és Csallóköznyék egyesítésével, mindkét településrész gazdag történelemmel bír, amelyet az 1000-es és 1100-as évek elejére vezethetnek vissza. Legértékesebb emlékműve a római katolikus Szent Jakab templom, mai formája a XIV. század második feléből származik. A község központjában található a XIX. század közepéről származó a területre tipikus parasztház. Az Amadé család egykori székhelyének helyén 1904-ben építettek kastélyt a francia palotaépítészet mintájára, ez ma a népszerű Hotel Amade Château butikhotel.

tovább az oldalra
Potonske luky Patonyrét település

Patonyrét impozáns természeti adottságai miatt a turisták által előszeretettel keresett településnek számít. Patonyrét község a Dunamenti-síkságon, Csallóköz szívében a Kis-Duna jobb és bal partján terül el. A falu növény és állatvilága jelenleg meglehetősen gazdag. A község kataszteri területén belül egyebek mellett védett növények is találhatók. A folyó jó feltételeket biztosít a vízimadarak és állatok szaporodásához. A Kis-Duna vizének tisztasága és minősége folyamatosan javul. Ennek ékes bizonyítéka, hogy az utóbbi években a folyó vizében megjelentek a rákok is. A község kataszteri területén belül fészkelt a 80-as évek elejéig Közép- Európa legnagyobb és talán legszebb madara a túzok. Az utóbbi években örvendetesen nő a réti sasok száma.

tovább az oldalra
Milia MILIA

A MILIA wine & event resort kiváló helyül szolgál vállalati rendezvényekhez, csapatépítéshez, kongresszusokhoz és zavartalan pihenéshez a Körtvélyesi-ág közelében. A rendezvényközpont létrehozásának fő gondolata a természet iránti tisztelet volt. A gyönyörű csallóközi természet közelében található modern helyiségek különböző rendezvények lebonyolítására alkalmasak, helyet kínálnak gyermektáboroknak, családi ünnepségeknek, de felejthetetlen élményvacsorát is elfogyaszthat, amelyet kiváló borokkal tesz teljessé a szakavatott stáb.

tovább az oldalra
Krajska KIRA - Kerületi Innovációs Fejlesztési Ügynökség

A nonprofit szervezetet elsősorban a TTSK és a hatáskörébe tartozó szervezetek innovatív és fejlesztési projektjeinek előkészítésére és végrehajtására hozták létre. A szervezet másik prioritása a lakosság életminőségének és egészségvédelmének javítását célzó projektek megvalósítása, a Nagyszombat régió területén működő civil szervezetek, egyesületek és aktív egyének támogatására irányuló tevékenységek, illetve az önkéntesség fejlesztése a TTSK-ban.

tovább az oldalra
Molfutbal DAC Akadémia

A MOL Football Academy Szlovákia legmodernebb edzőközpontja, amely Dunaszerdahelyen található. Ez az edző- és sportközpont 14 csapat, 30 edző és egy teljes technikai személyzet számára biztosít helyet. Az akadémia a DAC A-csapat és az ifjúsági válogatottak számára is rendelkezésre áll. A létesítmény 10 pályával és 3 speciális pályával rendelkezik, összesen 10 hektár területen, 8000 m2 épülettel, 26 000 m2 utakkal és járdákkal. Évente számos nemzetközi tornának ad otthont.

tovább az oldalra
Arrabona Arrabona EGTC

Lehetőség önkormányzatoknak, régióknak és az államoknak, hogy határon átnyúló, transznacionális vagy régiók közötti együttműködést hozzanak létre más tagállam vagy harmadik államok jogalanyaival és így valósítsák meg közös céljaikat. Célja a megkülönböztetés-mentesség: a helyi szereplők a határon belül és a határ két oldalán ugyanazon lehetőségekkel bírjanak.

tovább az oldalra
Muzeum Csallóközi múzeum

Múzeumunk a Sárga kastély épületében található, amely az ősi Pókatelek dűlőben fekszik. Dunaszerdahely (szlovákul Dunajská Streda) és környékének történelme és kultúrája, a Csallóköz természeti kincsei és mezőgazdaságának fejlődése iránt érdeklődők gyakori úti célja a Csallóközi Múzeum. Az intézmény 2015-ös felújítása felettébb megváltoztatta a múzeum arculatát. A kerítés és az eredeti bejárati kapu, illetve a park felújításával páratlan kilátás tárul a Sárga kastély épületére, a címerrel díszített homlokzatára, valamint a kiállítócsarnokra. A múzeum izgalmas tárlataival és korszerű tájékoztató szolgáltatásaival várja a kultúra iránt érdeklődő látogatókat.

tovább az oldalra

OstrovZitny.sk Vás žiada o súhlas s používaním Vašich údajov na nasledujúce účely:

Vaše osobné údaje budú spracované a informácie z vášho zariadenia (súbory cookie, jedinečné identifikátory a ďalšie údaje zariadenia) môžu byť uchovávané, používané a zdieľané s dodávateľmi tretích strán, prípadne používané konkrétne týmto webom alebo aplikáciou. Niektorí dodávatelia môžu spracúvať vaše osobné údaje na základe oprávneného záujmu, proti ktorému môžete vzniesť námietku pomocou možností nižšie. Súhlas môžete zrušiť prejdením na odkaz v dolnej časti tejto stránky alebo v našich pravidlách ochrany súkromia.

Technické cookies

Tieto cookies potrebujete pre správny chod webovej stránky. Obsahujú anonymizované informácie o Vaších výberoch

Analytické cookies

Pre vylepšenie naších služieb, využívame službu Google Analytics, ktorá odosiela anonymné informácie o Vašej návšteve a zbiera agregované dáta o zvyklostiach návštevníkov, vďaka ktorým denno denne vylepšujeme naše služby.